הרעיון של שליטה מרחוק במזגן כנראה ברורה לכל אחד שרק שומע את הרעיון. כניסה הביתה באחד מימי אוגוסט החמים כאן בארץ כנראה שתגרום לכם לפתוח את הארנק ולשלם כמה שקלים כדי שבפעם הבאה שתכנסו הביתה הוא יהיה קריר וצונן. Sensibo שם בשביל לעשות בדיוק את זה, השאלה כמה רחב תהיו מוכנים לפתוח את הארנק?
ניסיתי לחפש קצת מידע על החברה, אך חוץ מזה שהם ישראלים (וגם זה את היה קשה להבין), לא הצלחתי למצוא מידע נוסף, אפילו לא כתובת למשלוח דואר. באופן אישי אני לא מת על המסתוריות הזו ודווקא הייתי שמח לדעת קצת יותר על החברה שמוכרת לי מוצרים שאני מחבר לרשת הביתית שלי.
קצת על המוצר ואיך זה בעצם עובד?
המוצר נקרא Sensibo Classic וזהו הדגם הראשון. לחברה יש דגם חדש יותר בשם Sensibo Sky שמכיל מספר פיצ׳רים שלא קיימים בדגם הקלאסיק וגם מבנה המוצר שונה אך הרעיון זהה לשני המוצרים. המוצר בנוי מ-2 חלקים. הראשון הוא הבסיס, שמחובר בכבל רשת לראוטר (כן, כבל, יש דבר כזה) וחיבור נוסף לחשמל. החלק השני נקרא POD, הוא עובד על סוללות ומודבק למזגן עצמו. ה-POD מעוצב בצורה די נעימה ולא מפריע מדי בעין אלא אם המזגן שלכם לא לבן ואז אולי פחות תאהבו. הבסיס הוא בעצם הרכיב שמתקשר עם המשתמש דרך האינטנט והאפליקציה ומעביר את הפקודות באופן אלחוטי ל-POD.
המכשיר, בדומה למכשירים מקבילים כמו ה-Broadlink RM, מאפשר שליטה מלאה במזגן, מכל מקום שתהיו, בין אם זה בבית או בים, כל עוד יש לכם אינטרנט בנייד ואינטרנט בבית, תוכלו לשלוט במזגן שלכם. מלבד צפייה בטמפרטורה והלחות בבית, תוכלו לשלוט במצב (חום/קור/אוררור/אוטו’), עוצמת מאוורר טיימר כיבוי/הדלקה וכמובן בטמפרטורה.
התקנה ושימוש
לאחר חיבור הבסיס לחשמל יש לבצע מספר פעולות פשוטות כדי להגדיר את המכשיר. הראשונה היא להתקין את האפליקציה. בשלב החיבור תתבקשו לפתוח את מכסה ה-POD ולסרוק את הברקוד שמופיע על המכסה. לאחר ההפעלה תגיעו למסך שיבקש מכם ללחוץ על כפתור ההפעלה בשלט המזגן כאשר זה מופנה אל המכשיר, המכשיר יזהה באופן אוטומטי את דגם המזגן ויתאים עצמו. בהחלט התקנה פשוטה וקשה להסתבך בה, אך אם אתם בכל זאת רוצים, תוכלו למצוא כאן סרטון הדרכה זריז (שאולי שחררה החברה, לא ברור מי עומד מאחוריו).
מיד לאחר מכן, האפליקציה תראה לכם את הטמפרטורה והלחות בחדר, מצב המזגן ואפשרויות לשליטה בו.
בתמונה ניתן לראות את שלל אפשרויות השליטה, ממש כמו בשלט הפיזי ובנוסף את מצב המזגן כרגע, איך זה עובד? אז מה שבעצם קורה הוא שה-POD קולט את הלחיצות בשלט/אפליקציה ומעדכן את מצב המזגן בהתאם. יכול להיות שהוא יפספס למשל פקודת כיבוי שלחצתם בשלט ויחשוב שהמזגן עדיין דולק למרות שהוא בעצם לא, אך זה לא אמור לקרות. אפשרויות שליטה נוספות תוכלו למצוא תחת כפתור ה-׳+׳ שיפתח תת תפריט עם 3 אפשרויות: תזמון (scheduling), הסטורית פעולות (recent events) ו-set up climate react שהיה אפור ולא ניתן ללחיצה. לא הצלחתי להבין איך להפעיל את האפשרות או למה הוא שם אם הוא לא ניתן להפעלה.
בסה״כ השימוש באפליקציה היה מאד נח ואינטואיטיבי, אני באופן אישי לא נתקלתי במסך שליטה במזגן נח כל כך מהמוצרים שיצא לי לפגוש עד היום, בהחלט כיף.
אוטומציה
כהרגלי בקודש תמיד אני בודק איך אפשר לשלב את המכשיר עם אוטומציה שכן מכשירים שעובדים בפני עצמם זה נחמד אבל כמות הפיצ׳רים מוגבלת לתכונות הקיימות בו. לעומת זאת, תמיכה באוטומציה מאפשרת אינטגרציה בין מכשירים שונים כך שאפשר לנצל חיישנים ומצבים כדי לקבל החלטה טובה יותר לגבי הפעלת המוצר באופן אוטומטי. להפתעתי ולשמחתי למכשיר יש תמיכה ב IFTTT, באלקסה ובגוגל הום (לטענתם תמיכה ב HomeKit של אפל תתווסף בשנה הקרובה). ב-HomeAssistant, יש Component אך לא הצלחתי למצוא בדיוק מה אפשר לעשות איתו, למי שמחפש קצת יותר שליטה, כנראה שתשמחו לגלות שיש API (כלומר אפשרות הפעלה דרך פקודות ולא דרך האפליקציה בלחיצות על המסך) אך השמחה כנראה תדעך די מהר ברגע שתיכנסו ללינק ותמצאו תיעוד די דל וחסר כל אינפורמציה. מדוגמאות קוד שונות הצלחתי להבין כי ה-API דווקא מאפשר דווקא שליטה די רחבה במוצר. חבל מאד שהמסמכים לא מתארים זאת ומחייבים אותנו לחפש בדוגמאות.
סיכום
ללא ספק סנסיבו עושה את מה שהוא אמור ולדעתי בצורה הטובה ביותר מבין המוצרים הקיימים היום בשוק. ההתקנה והשליטה פשוטות ונוחות. רשימת הפיצ׳רים לא רעה ומציעה את רוב מה שיכלתי לבקש ממכשיר כזה. הדגם החדש אמור להוסיף אפשרויות שליטה ובקרה נוספות. המתחרים המוכרים שלו הם כמובן Broadlink RM ו-Harmony hub, אשר עליו כתבתי שאני חושב שהוא פחות מתאים לשליטה במזגן, הברודלינק לעומתו דווקא יושב על משבצת מאד דומה.
היתרונות הבולטים של הסנסיבו הם אפליקציה מעולה, חיווי מצב המזגן ותמיכה Out of the box ב-IFTTT והעוזרות הקוליות. לעומת זאת, רכיב אחד יכול לשלוט על מזגן אחד בלבד מה שאומר שתצטרכו לרכוש מכשיר לכל מזגן. המחיר של יחידה אחת הוא 119$ (לדגם החדש יותר). לא ברור אם תאלצו להוסיף מיסים או שהמוצר נשלח בתוך הארץ. אני חייב להודות שהמחיר די הפתיע אותי, בייחוד אם נשווה את המחיר ל-Broadlink RM שעולה בערך 25$ או אפילו לרכז של הרמוני שעולה כ 60-80$. עכשיו שיש לכם את כל המידע בידיים, על איזה מוצר הייתם הולכים לקראת הקיץ הקרוב?
לכתיבת הסקירה המוצר הושאל מאדוה ובן שנאצלו לשלוט במזגן באופן ידני בימים קרים אלה, תודה רבה לכם!
אהבתם את הפוסט? עקבו אחר עמוד הפייסבוק של הבלוג.