עדכון: באוגוסט 2021 חברת לוגי’טק הודיעה כי היא מפסיקה של הייצור של מוצרי ושלטי Harmony. התמיכה למוצרים קיימים תמשיך למספר שנים נוסף אך לא יצאו או ימכרו דגמים חדשים.
הרמוני (Harmony) היא סדרת מכשירים של חברת Logitech. בסדרה תוכלו למצוא שלטים ומכשירים שונים. החל משלטים קצת חכמים ועד מאד(!) חכמים וכן, גם יקרים. חלק מהשלטים עומדים בפני עצמם וחלקם מתממשקים עם הרכז. הרעיון זהה לכולם, One place to rule them all! הטלויזיה, הממיר, המגבר ואפילו השואב הרובוטי, כולם יכולים להישלט באפליקציה/שלט של הרמוני וה-Harmony Hub הוא המנצח של התזמורת הזו.
מה בקופסא
עם הרכז מקבלים בקופסא מן מאריך ששמו IR blaster. תפקידו הוא להוציא את אות ה-IR במידה והרכז נמצא בתוך ארון למשל, ארחיב על כך בהמשך. בנוסף מגיע שנאי וכבל טעינה. הרכז עובד על חיבור Micro USB ואפשר לחברו לכל מטען קיים כך שאין שום בעיה לרכוש אותו ישירות מארה״ב למשל. הרכז הוא מכשיר בעיצוב די יפה לטעמי. חלקו העליון עשוי פלסטיק שחור מבריק ונראה די טוב גם על השידה.
![](https://i0.wp.com/smartbyte.blog/wp-content/uploads/2018/01/dimensions-1.jpg?resize=600%2C277&ssl=1)
חיבור והגדרת שלטים קיימים
לפי החוברת המצורפת יש 2 אפשרויות להגדיר את הרכז., הראשונה, לחבר אותו ישירות למחשב בעזרת הכבל המצורף או לחבר אותו לחשמל ודרך BT להתחבר אליו מהנייד. כמובן שבחרתי באופציה השנייה. חיברתי את הרכז לחשמל והורדתי את אפליקציית Harmony מחנות האפליקציות. בקלות מצאתי את הרכז ברשימת המכשירים וביצעתי צימוד (Pairing) ב-BT. פתחתי את האפליקציה ולאחר לחיצה קצרה על כפתור ה-Reset ברכז, החיבור הסתיים בהצלחה ויכלתי להגדיר אותו.
למי שלא מכיר את סדרת Harmony. אחד היתרונות הגדולים במוצרים הוא מסד הנתונים העצום שיש להם. לרוב תוכלו למצוא בו את המכשיר שלכם בקלות על ידי הקלדת יצרן ודגם. החלטתי להתחיל עם הטלויזיה. הקלדתי Samsung ואת הדגם במקומות המתאימים. כיוון שהטלויזיה די חדשה, מיד הוצע לי שלט, שלהפתעתי היה שלט WiFi ולא IR. למה זה טוב? ככה בעצם אין שום צורך בקו ראיה בין הרכז למכשיר עליו הוא שולט (בדומה ל-BT), המשכתי והוספתי גם את המגבר, הממיר ומחשב ה-NUC (שלט BT מול Kodi). מיד בסיום הוספת המכשירים יכלתי לשלוט עליהם בצורה מאד פשוטה ומהירה דרך האפליקציה. כל כפתור שלחצתי עליו עבד והגיב באופן מיידי, חוויה נהדרת. שימו לב שגם חלק מדגמי המזגנים קיימים ותוכלו לשלוט עליהם בקלות בצורה דומה לשליטה על כל מכשיר אחר.
בהרמוני השלטים עובדים בצורה של מכשירים (Devices) ופעילויות (Activities). הרעיון הוא שמכשיר לא עומד בפני עצמו אלא חלק מסט מסוים של פקודות. אצלי הטלויזיה מחוברת ליציאה של המגבר ואליו יש כמה כניסות (למשל ממיר וקונסולת משחקים). אם אני רוצה לראות משהו בממיר עלי להדליק את הטלויזיה והמגבר ולבחור את הכניסה המתאימה. לאחר מכן השלט צריך לדעת שהשליטה בווליום מתבצעת מול המגבר ואילו השליטה בשאר הפונקציות מתבצעת מול הממיר. זה בדיוק התפקיד של ה-Activity. אתם בוחרים אילו מכשירים ״משתתפים״ ועל מה כל אחד מהם שולט. איזו כניסה נבחרת בהדלקת ה-Activity בכל אחד מהמכשירים, שליטה בווליום, האם לכבות את המכשיר הקודם שהדלקנו לפני שאנחנו עוברים ל Activity חדש ועוד. יכול לקחת טיפה זמן להבין, אבל מהרגע ששולטים בנושא, זה פשוט נהדר.
![](https://i0.wp.com/smartbyte.blog/wp-content/uploads/2018/01/devices_and_activities.jpg?resize=1200%2C921&ssl=1)
מחבואים
אז החלטתי ללכת צעד קדימה ולשים את הרכז בתוך הארון. אני אוהב שיש כמה שפחות דברים על שידת הטלויזיה והרכז של הרמוני מיועד בדיוק לאנשים מופרעים כמוני. אך עכשיו נוצרה בעיה חדשה, איך שולטים על מכשירים ב-IR בלי שיהיה לנו קו ראיה אליהם? זוכרים שציינתי מקודם שעם האריזה מגיע IR blaster? הוא מתחבר לרכז וכך ניתן למקם את הרכז בתוך הארון והבלאסטר הוא זה שישדר אות IR למכשירים שלנו. נזכיר כי בזכות יכולות – WiFi וה-BT של הרכז, חלק מהמכשירים ימשיכו לתפקד בצורה רגילה אפילו ללא צורך בבלאסטר.
![](https://i0.wp.com/smartbyte.blog/wp-content/uploads/2018/01/ir-blaster.png?resize=450%2C202&ssl=1)
התממשקות לשלטים
עד עכשיו הכל נפלא אבל הכל דרך הסלולרי. זה לא תמיד נח או נגיש והיינו רוצים שכל השליטה החכמה הזו תעבוד גם דרך שלט פיזי. הרמוני כמובן דאגו לזה וקיימים מספר דגמים של שלטים שיודעים לעבוד בסנכרון מלא עם הרכז. התקשורת שלהם עם הרכז תתבצע לרוב ב-RF ולא ב-IR מה שיאפשר להשאיר את הרכז מוסתר מהעין. השלט הפשוט ביותר שיודע לעשות זאת יחסית זול ועולה עשרות דולרים בודדים. כמובן שקיימים דגמים עם מסכים ופונקציוליות רבה שמחיריהם מגיע גם למאות שקלים.
אז למה צריך סנכרון בכלל? נגיד שהפעלנו דרך האפליקציה את ה-Activity שנקרא Watch TV. הרכז הדליק את המגבר, הטלויזיה, הממיר ובחר בכניסה המתאימה במגבר. כעת אנחנו לוקחים שלט שלא מכיר את מצב הרכז ולוחצים ״כיבוי״. אם היינו לוחצים על כיבוי באפליקציה, הטלויזיה המגבר ואם תרצו, גם הממיר היו נכבים. אך כיוון שהשלט לא מכיר את ה-Activity הנוכחי ומה דלוק, אין לו אפשרות לדעת מה לכבות. זו דוגמא אחת, כמובן שקיימות דוגמאות נוספות.
גיבויים
לוג׳יטק מבקשת מכם להתחבר בפתיחת האפליקציה או התוכנה במחשב. מה שבעצם נותן לכם שירות גיבוי אוטומטי ואישי לכל השלטים שברשותכתם מבלי שתצטרכו לעשות דבר. זה לא מובן מאליו ובהחלט נותן ראש שקט. עם הזמן אתם יכולים להגיע למצב שיש להם המון שלטים ו-Activities ששיניתם ויצרתם באופן שיתאים לכם. לא הייתם רוצים שיום אחד תגלו שעליהם להגדיר הכל מחדש.
שליטה קולית ואוטומציה
הרכז מתממשק באופן קל ופשוט גם עם Google Home ואלקסה. כרגע השליטה הקולית מאפשרת שליטה ב-Activities (הדלקה / כיבוי / שינוי), שינויי ווליום, ערוצים או הדלקה וכיבוי של הטלויזיה. כלומר חוץ משליטה ישירות במכשיר, יש לנו הכל.
אז מה חסר? למשל אם נרצה להדליק את המזגן בזמן שה-Activity שנקראת Watch TV כרגע רצה. ישנן דרכים שונות לעקוף את המגבלה הזו כמו למשל להגדיר את המזגן בתור טלויזיה או את המזגן בתור Activity משל עצמו אך זה מרגיש קצת עקום ועלול להפריע לActivities שרצים כעת. אולי עם הזמן יאפשרו לנו גם לשלוט במכשיר באופן ספציפי. דבר נוסף הוא שמרגע הפקודה הקולית, אנחנו בעצם עוברים לאקשן/סקיל של הרמוני, מה שיוצר דיליי בתגובה הקולית בעוד שהפעולה עצמה של הרכז קוראת ברגע הפקודה, לא נורא, אבל .. למה?ֿ כאן תוכלו למצוא הסבר קצר ורשימה די נרחבת של הפקודות הנתמכות באופן קולי.
IFTTT תומכת באופן די נרחב ברכז. מה שמאפשר לכם ליצור לא מעט ״מתכונים״ בהם תוכלו לבצע פעולות שונות לפי תנאים מוגדרים מראש. למשל הדלקת מזגן בימים חמים במיוחד או סתם להדליק את הטלויזיה כשאתם נכנסים הביתה. מעבר לכך הרכז מאפשר לעשות תזמון של Activities. תוכלו לבחור ימים, שעת התחלה וסוף בהם ה-Activity שלכם ידלק ויכבה באופן אוטומטי. בנוסף תוכלו גם לקבוע Sleep timer לכיבוי ה-Activity מרגע שהודלק. פלטפורמת HomeAssistant מכירה ותומכת גם היא באופן מלא ברכז (כאן אפשר להפעיל מכשירים ישירות) ודרכה תוכלו ליצור אוטומציה התלויה במכשירים חכמים נוספים שיש לכם בבית.
מתחרים
מוצרי Broadlink נראים כמתחרים העיקריים. סיקרתי אותו בעבר ובהחלט התרשמתי ממנו לטובה. הוא זול בהרבה ועל הנייר עושה רושם שהוא לא נופל מהרכז של הרמוני. אז מי עדיף? זה תלוי בשימושים. מצד אחד הרכז של הרמוני יודע לעבוד רק עם 8 מכשירים (המגבלה גדלה באורך פלא ל-15 אם חיברתם שלט חכם). הוא לא יודע לעבוד בפרוטוקול RF ולעומת הרכז של ברודלינק המחיר שלו לא זול. לעומת זאת, יש לו מסד נתונים מרשים של מכשירים, מגיע מחברה אמריקאית מוכרת, התממשקות עם שלטים פיזים והוא תומך בפרוטוקולים נוספים כמו WiFi ו-BT. זה יתרון גדול לטעמי אם המכשירים שלכם תומכים בזה. אי אפשר לבחור אחד בלי לדעת את השימושים והסביבה, יכול מאד להיות שתמצאו את עצמכם רוכשים את שניהם.
סיכום
אני מצאתי את הרכז נח, מהיר ועונה על כל הצרכים של שליטה במדיה שלי במקום אחד ויש לי לא מעט כאלה. התוכנה נראית טוב וההגדרות פשוטות ומובנות. ניתן להגיע בלחיצות בודדות לשליטה מלאה של כל מכשיר. נוסיף לזה את היכולת המובנית לשלוט ברכז דרך עוזרת קולית, אפליקציה, שלט פיזי ובנוסף תמיכה ב-BT ו-WiFi ונקבל מוצר די ייחודי שלדעתי ללא ספק שווה את ההשקעה.
זמינות ומחירים
בארץ הצלחתי למצוא אותו במחיר די גבוה של 430 ש״ח. לעומת זאת, באמזון ארה״ב תוכלו למצוא אותו בסביבות ה 60-80$, באופן מפתיע לרוב מחיר הרכז עם השלט יעלה פחות מהרכז לבדו.
השלט הפשוט יותר שיודע להסתנכרן עם הרכז
אהבתם את הפוסט? עקבו אחר עמוד הפייסבוק של הבלוג.