האינטרנט מלא בדברים שימושים, יש כל כך הרבה אתרים ושירותים וכנראה שלפעמים אתם מוצאים את עצמכם מתקשים לנהל אותם או להשלים את האפשרויות הבסיסיות שלהם, למזלכם, יש כלי אינטרנט, חינמי, פשוט כל כך שכמעט כל אחד יכול להשתמש בו, מתפקד ככלי אוטומציה לכל השירותים אליהם אתם מחוברים, ניחשתם נכון, הכירו את IFTTT.
השם IFTTT הוא בעצם צירוף האותיות הראשונות בביטוי If This, Then That, הוא שירות אינטרנטי חינמי המאפשר ליצור שרשרת תנאים פשוטים ותוצאה הנקראים יישומונים (applets). יישומון יופעל על ידי שינויים בשירות נבחר כלשהו, למשל Facebook או Google Assistant, והפעלתו תגרום לפעולות אוטומטיות בשירות אחר, לדוגמא, יישומון יוכל לשלוח לכם הודעה אם מישהו מסויים מפרסם פוסט בפייסבוק או הודעה עם התראה על גשם מחר בבוקר ישירות לנייד שלכם, אפשר להמשיך ולכתב כאן דוגמאות אך באמת שכמעט ואין לזה סוף.
למה שאשתמש בשירות הזה?
אנחנו מבזבזים שעות מול המסך מסיבות שונות, חלקנו צופים בוידאו, קוראים כתבות או עושים פעילויות שונות כך או כך, האינטרנט נהיה חלק חלק מהחיים של כמעט כל אחד מאיתנו, ולא באמת משנה מה אנחנו עושים בו, אנחנו נדרשים הרבה פעמים לבצע פעולות חוזרות וכאן IFTTT נכנס לתמונה, עם ארגז כלים עצום באמתחתו, תוכלו להיעזר בו לחסוך כמות גדולה של זמן יקר שתוכלו לנצל לדברים אחרים.
האמת ש IFTTT מציע כל כך הרבה שירותים, שיש סיכוי שהוא אפילו יוכל להתאים גם לביצוע אוטומטי של חלק מהמשימות שלכם בעבודה. לאחרונה גם Cortana של מיקרוסופט הצטרפה למסיבה ומספר השירותים הולך וגדל כל יום, אתם יכולים לראות את כל השירותים כאן.
אז איך מתחילים?
תחילה יש להירשם לשירות, הוא מאפשר להירשם בכמה דרכים, תוכלו גם באתר וגם באפליקציה ולבחור אם להירשם דרך פייסבוק, גוגל או פשוט דרך המייל. אחד הדברים היפים ב IFTTT הוא שהיישומונים שנוצרים מוצגים כדוגמאות באתר, כך בעצם נוצרת ספרייה עצומה המכילה עשרות מליוני יישומונים מקוטלגים ומדורגים לפי פופלריות, שכל מה שצריך כדי להשתמש בהם הוא להפעילם בלחיצה. כנסו לעמוד החיפוש, מצאו לכם יישומון שאהבתם וכעת כל שעליכם לעשות הוא ללחוץ עליו ואז Turn on. ייתכן שתתבקשו להתחבר לשירות עליו פועל היישומון אם לא עשיתם זאת לפני אך זה הכל. היישומון כעת מופעל עבורכם ויופעל בכל פעם שתנאי ההפעלה יקרא.
בכל שלב תוכלו לראות את היישומונים המוגדרים בחשבונכם על ידי לחיצה על My applets בחלקו העליון של האתר.
אם תרצו ליצור יישומון בעצמכם, לחצו בתפריט העליון על My applets, ואז New applet, כעת לחצו על ה This הכחול. כפי שאתם יכולים לראות, מוצגים בפניכם כל השירותים הקיימים, תוכלו לדפדף בהם או פשוט לסנן על ידי שורת החיפוש ולבחור את השירות שעליו יוגדר התנאי להפעלת היישומון.
לצורך הדוגמא נבחר בשירות שקל להפעיל, Email, כעת יש לנו אפשרות לבחור בין 2 אפשרויות, להפעיל את השירות כאשר אנחנו שולחים ל IFTTT כל אימייל, או רק כאשר אנחנו שולחים אימייל עם המילה #IFTTT בכותרת, נבחר בכל אימייל ונשים לב להערה שאומרת שאם נצרף קובץ לאימייל, השירות אוטומטית יתן לנו כתובת שדרכה ניתן לגשת לקובץ המצורף, נמשיך ביצירת היישומון, ונבחר את השירות שנרצה שיופעל, למשל Dropbox, אם לא אישרנו את Dropbox בעבר נתבקש לאשר את חיבור חשבון ונמשיך לבחירת ה Action, מוצגות לנו 3 אפשרויות, להוסיף קובץ מ URL, ליצור קובץ טקסט או להוסיף טקסט לקובץ קיים, נבחר בהוספת קובץ ונגיע למסך בו מגדירים את הפרמטרים, כל משתנה שנוצר בשירות המפעיל נקרא מרכיב (Ingredient) כאן ניתן לראות שכבר מילאו עבורינו את השדות השונים כך שכתובת הקובץ שצירפנו כבר מופיע במקום המתאים ושם הקובץ יהיה ׳נושא׳ האימייל שנשלח, נבחר את התקייה אליה נרצה לשמור ונלחץ Create action.
כעת כל פעם שנשלח אימייל ל trigger@applet.ifttt.com עם קובץ מצורף, הוא יצורף אוטומטית לחשבון ה Dropbox שלכם ונושא האימייל יהיה שם הקובץ, כך שאם למשל אתם על מחשב שלא שלכם, אין צורך להתחבר לחשבון הדרופבוקס כדי לשמור דברים אלא רק לשלוח אימייל.
לאחר שסיימתם, אם תרצו, תוכלו להשתמש באפליקציה כדי ליצור מה שנקרא Widget button, כפתור הפעלה, יצירה של יישומון תיצור מן אפליקציה למכשיר שלכם, בה כל לחיצה תפעיל את היישומון שיצרתם, כך למשל תוכלו לשלוח הודעות קבועות, מיילים, לפרסם סטטוסים, להפעיל סנכרון קבצים, גיבויים ועוד, והכל בלחיצה אחת.
אם נכנסתי תדליק את האור
אז איך כל זה משתלב בבית חכם? בהמון צורות. הנה כמה מהן, תוכלו ליצור יישומון מבוסס מקום (location service) שבו כל פעם שאתם יוצאים מאיזור מסויים, הנורות בבית ייכבו (yeelight וגם philips hue תומכים בשירות) בצורה דומה אפשר להדליק שאתם נכנסים לאיזור מסויים או להדליק בעזרת sms או אימייל שתשלחו. מה דעתכם שהנורות ידלקו באור כחול בשעות הערב אם מחר עתיד לרדת גשם או אור אדום אם הטמפרטורה תהיה גבוהה מהרגיל? דוגמא נוספת היא אם ברשותכם מכשיר אנדרואיד או Google Home, תוכלו לבחור בשירות Google Assistant כך שברגע שתאמרו ביטוי שתגדירו, יקרה משהו לאחד מהמכשירים שלהם בבית.
אם אתם משתמשים מתקדמים יותר ויש לכם API למכשירים החכמים בבית או פלטפורמה של בית חכם, למשל HomeAssistant, תוכלו לדוגמא להשתמש בשירות ה WebHooks כדי ליצור בקשות HTTP. אצלי למשל הגדרתי את הביטוי Turn on AC for x minutes, כך שברגע ש Google Assistant ישמע זאת (במכשיר האנדרואיד או ב Google Home), תבוצע בקשת HTTP לפלטפורמה שלי בבית עם Event של ״הדלקת מזגן״ ופרמטר של מספר הדקות שנאמרו.
אז אם לא שכנעתי אתכם עד עכשיו שהשירות המדהים הזה יעשה לכם רק טוב, כנראה שפספסתי משהו, הוא כל כך רחב שהוא כנראה יתאים כמעט לכל אחד, אם נוסיף את זה שהוא חינם וכל כך פשוט, נקבל שירות שחבל לא להשתמש בו, אם כתבתם יישומון שאתם חושבים ששווה להכיר, שתפו אותו בתגובות.
אהבתם את הפוסט? עקבו אחר עמוד הפייסבוק של הבלוג.