fbpx
לחץ ״אנטר״ כדי לדלג על התוכן

נמאס לכם ממפתחות? המנעול החכם של DOORe מנסה לעזור לכם

על היתרונות לשימוש במנעול חכם אפשר לדבר לא מעט. אין צורך במפתחות, בקרה מלאה על הפעילות בדלת, פתיחה מרחוק, מתן גישה זמנית ועוד לא מעט פיצ’רים. כמובן שעם היתרונות יש גם חסרונות כמו תלות בחשמל, שינוי חוויית משתמש ואפילו אבטחה. התנסיתי עם DOORe (דורי) – מנעול חכם מבית קוברה ובדקתי האם היתרונות עולים על החסרונות.

עיצוב ואיכות הבנייה

המנעול מגיע כחלק ממערכת שלמה לדלת. המערכת בנויה משישה חלקים – מנעול חכם, מצלמה וכפתור פעמון, קורא טביעות אצבע, צלצלן, אפליקציה ומגשר (Gateway). מיד נצלול ונדבר על העבודה של המערכת וכל רכיב בנפרד, אבל לפני זה, נתחיל מהחיצוניות.

המצלמה, שמשמשת גם ככפתור פעמון, מעוצבת בצורה יפה ומינימליסטית עם פלסטיקה איכותית ומבריקה. כיוון שבד”כ זו תלויה מחוץ לדלת, אהבתי שהיא לא מושכת הרבה תשומת לב.

המצלמה וכפתור הפעמון, ברור היכן צריך ללחוץ

קורא טביעות האצבע, גם כאן, העיצוב מינימליסטי ועדין, בחלקו העליון תמצאו נורת חיווי ובחלקו התחתון את הקורא שקוע.

המנעול עצמו, ממשיך את הקו של שאר המוצרים במערכת. רובו לבן עם עיגול שחור לפתיחה ידנית במידה הצורך וכפתור לפתיחה/נעילה חשמלית. לי יש דלת לבנה, כך שהמנעול יחסית משתלב עם מה שמאחוריו, אבל כיוון שהוא לא קטן בכלל, אני בקלות יכול לראות איך הוא מפריע בעין לכל מי שהדלת שלו לא בהירה.

הצלצלן והמגשר די דומים, שניהם בנויים כקופסה ריבועית קטנה ושחורה עם תקע חשמל. שניהם נראים מודרנים והקופסה והכפתורים מרגישים איכותיים ויציבים. אם אתם כמוני, כנראה שתחברו אותם בשקע נסתר כלשהו ותשכחו שהם קיימים.

התקנה

את ההתקנה ביצע מנעולן של החברה והיא ארכה כשעתיים. נתחיל ברכיבים שמחוץ לבית.

המצלמה, מתחברת למתח נמוך שקיים בדרך כלל עבור הפעמון, ואם לא, אז באמצעות סוללות. כיוון שהמצלמה מעבירה וידאו, קצת החלפת הסוללות עלול להיות מטרד ומומלץ לחבר למתח קבוע. אצלי היה פעמון גוויס שבקלות הוחלף ומקומו הושם הרכיב החדש שמשמש כמצלמה ופעמון. קורא טביעות האצבע, עובד על סוללת מטבע, לדברי החברה אלו יספיקו לכשנה וחצי בזכות פרוטוקול חסכוני (עוד נגיע אליו בהמשך). בחרתי לקבע אותו ממש ליד משקוף הדלת לטובת נוחות שימוש ואפילו הסתרה קלה מפני תשומת לב.

המצלמה עם כפתור הפעמון וקורא טביעות האצבע

בתוך הבית חוברו הרכיבים האחרים. המנעול לא דורש החלפת צילינדר כל עוד יש ברשותכם מפתח פרפר בצידו הפנימי. אצלי לא נראה היה שלמתקין היה קושי מיוחד וההתקנה עברה בלי בעיות. המנעול עובד על 4 סוללות אצבע שאמורות להספיק לכ-4 חודשים, אך כמובן שזה תלוי בשימוש. ליד המנעול הודבק מגנט שישמש את המנעול לזיהוי סגירה או פתיחה של הדלת. בשביל הצלצלן והמגשר כל מה שהיה צריך לעשות זה לחבר אותם לחשמל, קצת חבל שאי אפשר לחבר אותם אחד ליד השני.

פיצ’רים

נתחיל מתאור המערכת מבחינת קישוריות. כפי שהזכרתי, המערכת מגיעה עם מגשר שתפקידו כמובן לאפשר גישה מרחוק אל כל רכיבי המערכת. אז מה קורה אם יש הפסקת חשמל? כמעט כלום, המערכת ממשיכה לעבוד על Bluetooth. מה שכן, כיוון שהמגשר הוא היחיד שמחובר לאינטרנט, תאבדו את האפשרות לשלוט או לקבל מידע על המערכת מרחוק עד שהתקשורת תתחדש. בהמשך, המערכת תדע לעבוד גם עם כרטיס SIM כך לא תהיו תלויים ב-WiFi.

הצלצלן והמגשר (gateway)

מבפנים הפתיחה מתבצעת על ידי לחיצת כפתור בודדת בתחתית המנעול או סיבוב חוגה אם אתם למשל שומרי שבת או ששכחתם להחליף סוללות במנעול. בזכות החיבור למגשר, תוכלו לפתוח או לנעול את המנעול דרך האפליקציה, גם בבית וגם כשאתם בכל מקום אחר. זה כמובן אחד הפיצ’רים היותר מבוקשים במנעול חכם.

מבחוץ, חוץ מהאפליקציה, אפשר לפתוח גם דרך בעזרת טביעת אצבע, שזו הדרך הנוחה יותר, או לפחות אמורה להיות, הגענו לעקב אכילס. בערך חצי מהפעמים האצבע מזוהה אך המנעול לא נפתח. אבל זה לא רק זה. בחצי האחר של הפעמים, הזמן מרגע הזיהוי עד פתיחת המנעול יכול להגיע ל-10 או 20 שניות. נשמע מעט? זה המון. לעמוד מחוץ לדעת ולנסות שוב ושוב או פשוט לחכות שהמנעול יפתח אחרי קריאה תקינה מרגיש כמו נצח, בייחוד אם חם בחוץ או שיש לכם דברים בידיים וכל מה שאתם רוצים זה להיכנס הביתה. אולי זה נובע מאותו נסיון לחסוך בסוללה שציינתי קודם או באג, לא בטוח שזה משנה, החוויה עדיין לא מספיק טובה.

קורא טביעות האצבע, משהו שם לא עובד מספיק טוב

הודות לזיהוי הפתיחה וסגירה (עם אותו מגנט שהזכרתי קודם), תוכלו לשכוח מהמשפט “נעלתי את הדלת?“. דרך האפליקציה ניתן להגדיר נעילה אוטומטית שתתרחש כמספר שניות לבחירתכם לאחר סגירת הדלת. אמנם זה נשמע פשוט, אבל זה עובד נהדר וחוסך המון זמן וכאב ראש. בנוסף תוכלו לראות באפליקציה מתי הדלת נפתחה או נסגרה. מאד נחמד אם למשל אתם רוצים לדעת מתי הדוג-ווקרית או עוזר הבית הגיעו.

המצלמה מציעה עדשה רחבה שתאפשר לכם לראות כל מה שקורה מולה גם בזוויות רחבות יותר. איכות המצלמה מספקת בהחלט וניתן לראות בבירור מי נמצא מולה. גם כשחשוך המצלמה עושה עבודה טובה בעזרת לדים אינפרא אדומים. סביב כפתור הפעמון תמצאו תאורה כחולה ועדינה כדי לזיהוי הכפתור בצורה קלה. ניתן גם לכבות את האור דרך האפליקציה.

כאשר מישהו יצלצל בפעמון, תקבלו התראה בסלולרי. הרעיון כמובן ברור, לראות מי נמצא בדלת, לדבר איתו.ה ולפתוח מרחוק, אבל הביצוע קצת פחות מוצלח. מרגע הלחיצה על ההתראה בנייד, יעברו שניות רבות עד שתקבלו את הוידאו מהמצלמה, לרוב פשוט העדפתי לקום לדלת מאשר לפתוח את הוידאו בנייד. פיצ’ר נוסף הוא התראת תנועה. המצלמה תזהה מתי יש תנועה ממושכת מול המצלמה ותשלח התראה לנייד, לחיצה על ההתראה תציג לכם את הוידאו שגרם להתראה את הוידאו בלייב. גם לכם זה נשמע מוזר? הרי אם ראיתי את ההתראה אחרי 2 דקות, ברור שכבר לא יהיה כלום מול המצלמה.

בנוסף, תוכלו באפליקציה לראות את הפעולות שבוצעו ב-10 הימים האחרונים. כולל מי פתח את הדלת ואיך (אפליקציה או טביעת אצבע), מתי היא נפתחה או נסגרה, וכמובן התראות התנועה שציינתי קודם, כולל וידאו קצר. את ההתראות ניתן לשמור כקובץ וידאו או לשתף עם מי שתרצו. את צלצול הפעמון תוכלו לבחור מתוך עשרות צלצולים, הלכתי על הדינג-דונג, בגרסתו העדכנית.

הפיצ’רים שחסרים

רוב המנעולים החכמים כיום כבר יודעים להתממשק עם אלקסה, גוגל אסיסטנט ואפל הום קיט. ברמה הבסיסית בשביל פתיחת המנעול באמצעות הקול וברמה המתקדמת להצגת הוידאו על המסך החכם עם אפשרות פתיחה. מהחברה נמסר כי אלו ייתמכו בהמשך אך כרגע אין תאריך יעד.

בשורה התחתונה

הערכה והרכיבים שבה כנראה יספקו את כל מה שתרצו עבור דלת הכניסה שלכם, ויותר. הם יגרמו לכם לשכוח ממפתחות, לדאוג אם הדלת נעולה או איך להכניס את הילד שנתקע מחוץ לדלת. אבל זה עדיין לא עובד מספיק טוב. התוכנה עדיין לא בשלה ודורשת לא מעט עבודה בשביל שאפסיק להתעצבן כמעט כל פעם כשאני רוצה להיכנס הביתה, וזה בעצם השימוש העיקרי.

את המערכת תוכלו לרכוש במחיר של 3,208 ש”ח (או 89 ש”ח ל-36 חודשים) באתר החברה.

אהבתם את הפוסט? עקבו אחר עמוד הפייסבוק של הבלוג.