המוטיבציה כמובן ברורה. בקיץ הישראלי המעלות ממשיכות לעלות ואנו חוזרים לא פעם אל בית שבפינלנד לא היו מתביישים לקרוא לו סאונה. היכולת לדעת את הטמפרטורה בבית ולהפעיל את המזגן מבעוד מועד כדי להגיע הביתה לבית צונן לפעמים שווה לא מעט. סנסיבו Sky עושה את כל זה והוא עושה את זה באופן אוטומטי.
יצא לי כבר לסקר כאן בבלוג יותר ממוצר אחד שיכול לשלוט על המזגן. הרכז של Harmony, רכז Broadlink RM ו-pyrogss. ה-Sensibo Sky, הוא שאמור להיות המכשיר האולטימטיבי לשליטה במזגן. על פניו הוא מציע כל פיצ׳ר שקיים אצל המתחרים ואף יותר. עם תג מחיר לא כיפי במיוחד, בדקתי האם הוא שווה את זה.
מה בערכה
להבדיל מהדגם הקודם שהיה בנוי מ-2 חלקים שונים, הפעם יש רק חלק אחד והוא די קומפקטי. את הרכיב ממקמים בקרבת המזגן והוא בעצם עובד כשלט פיזי המשדר פקודות באינפרא אדום אל המזגן. בנוסף, הרכיב יודע גם לקלוט. כך שאם למשל הדלקתם את המזגן מהשלט המקורי שלו ולא דרך האפליקציה, הרכיב יקלוט את הפקודה ויציג באפליקציה את המצב המעודכן. שינוי נוסף הוא שכבר אין צורך בכבל רשת (gee, thanks). הכבל היחיד שמתחבר לרכיב הוא הזנת מתח. הרכיב עצמו מגיע בעיצוב די נקי, כאשר בחלקו העליון מוטבע סמל החברה. כאשר מתקבלת פקודה הסמל מואר רגעית לצורך חיווי.
התקנה
בדומה לדגם הקודם, ההתקנה מאד פשוטה. קודם כל מתקינים את האפליקציה. מיד עם פתיחתה יפתח בפניכם אשף שידריך אתכם בהתאמת המכשיר למזגן שברשותכם. בשלב הראשון תתבקשו לסרוק את הברקוד בגב הרכיב. כמה שניות והרכיב מחובר לאפליקציה. בשלב הבא תתבקשו להפנות את השלט המקורי של המזגן אל הרכיב וללחוץ על כפתור ההפעלה. האפליקציה תאשר שאכן הלחיצה נקלטה ותועברו למסך השליטה במזגן. בזה תם שלב ההתקנה.
שימוש
מסך השליטה גם הוא נורא פשוט ומאד אינטואיטיבי. במרכז המסך מוצג המצב הנכחי של המזגן ומסביב כפתורי השליטה. כפתור הכיבוי נמצא בתחתית המסך ובחלקו העליון תמצאו כפתור הגדרות ומידע על הטמפרטורה והלחות בחדר כפי שקורא הרכיב. בין כפתורי השליטה תמצאו את רוב הכפתורים שקיימים בשלט הפיזי. שליטה בתריס, קביעת מצב עבודה, עוצמת איוורור, טיימר וכמובן שליטה בטמפרטורה.
נעבור קצת על כמה מהפיצ׳רים שייחודיים למכשיר. בתחתית המסך מופיע כפתור ׳+׳ שלחיצה עליו תפתח תפריט קטן עם כמה אפשרויות. תזמון, יומן אירועים ואפשרות בשם Set up climate react שמיד נגיע אליה. אפשרות התזמון די ברורה ומאפשרת הדלקה/כיבוי לפי שעה, אין אופציה לקבוע תאריך או חזרות. יומן האירועים מציג כל פעולה שהרכיב קלט, גם אם זו הגיעה מהשלט המקורי. האם זה הסוף לשאלת ״מי כיבה את המזגן?״.
נחזור ל-Set up climate react – בסקירה של הדגם הקודם אפשרות זו לא הייתה פעילה אך לשמחתי הפעם היא כן. לחיצה עליה תפתח מסך בו נוכל לקבוע הפעלה או כיבוי של המזגן בהתאם למדדים השונים כמו טמפרטורה, לחות או ״מרגיש כמו״. השליטה מאד פשוטה ודומה למתכון ב-IFTTT. אם המדד מעל/מתחת לערך מסוים -> בצע פעולה (הדלקה במצב מסוים/כיבוי). הפיצ׳ר מאד נחמד אך כיוון שכרגע הוא לא תלוי בנוכחות דיירים, הוא עלול להרגיש מיותר שכן המזגן עלול לעבוד גם כשהבית ריק. לעומת זאת, אם אתם שומרי שבת, ייתכן שזה יהפוך להיות הפיצ’ר האהוב עליכם.
במסך הראשי של האפליקציה, בו מוצעים כלל המכשירים המשויכים לחשבון, ישנו כפתור עם סימון של מפה. הפיצ׳ר הזה נקרא Location Awareness והוא לדעתי הפיצ׳ר המוצלח ביותר במוצר. לחיצה עליו תפתח מסך בו ניתן להגדיר שהמזגן יכובה או יֻדְלַק כאשר האפליקציה מזהה שהנייד נמצא בתוך או מחוץ לרדיוס שהוגדר. לדוגמא, תוכלו להגדיר רדיוס של 500 מטר (המינימום) שכאשר תצאו ממנו, המזגן יכובה באופן אוטומטי. הייתי שמח אם היה אפשר לחבר את הפיצ׳ר ל-Climate react. כך שהמזגן ידלק רק אם המכשיר בתוך הרדיוס וגם מעל/מתחת טמפרטורה מסויימת. החברה אגב מסרה שהיא עובדת על זה. בינתיים נתנחם בכך שאף פעם לא נשכח יותר את המזגן דלוק לחינם.
בנוסף לאפליקציה, יש אתר בו ניתן לשלוט במכשירים שברשותכם, לקבל מידע על המדדים, לצפות בגרפים, אירועים וסטטיסטיקות שונות. בדומה לאפליקציה, גם בו ניתן להגדיר את ה-Climate React. זה הרבה יותר נח לקבוע את התנאים כאשר צופים בגרף המציג את המדדים השונים לאורך היום. באופן כללי מורגש שינוי לטובה באפליקציה ובאפשרויות השונות. ניכר שהחברה עשתה לא מעט עבודה כדי להביא מוצר בשל יותר מהדגם הראשון.
חכמולוג
המכשיר מתממשק למספר פלטפורמות מרכזיות שונות. ביניהן Google Assistant, Alexa, IFTTT ועוד. מה שכמובן מאפשר לשלוט על המזגן ישירות מהעוזרת הקולית (יש גם תמיכה לא רשמית ל-HomeKit של אפל, תמיכה רשמית תצא לקראת תחילת שנה הבאה). הממשק די מלא ותוכלו לשלוט באופן קולי בטמפרטורה, במצב ובעצם בכל אפשרות שיש לכם באפליקציה, כולל לשאול את העוזרת על מה מוגדר המזגן ומה המדדים בחדר.
שליטה במזגן דרך אפליקציה בנייד או אפילו מהעוזרת הקולית היא אמנם התקדמות לעומת השלט הפיזי, אך זה לא הופך את המכשיר ל״חכם״ ובטח שלא למכשיר שמשתלב בבית חכם. לסנסיבו יש API רחב שמאפשר שליטה מלאה דרך פקודות קוד. בסיקור של הדגם הקודם ציינתי כי אמנם קיים API אך הוא לא מתועד וקשה להבין איך להשתמש בו. אולי מישהו שם קרא את הביקורת ואכן עכשיו תוכלו למצוא תיעוד מלא. כל הכבוד. בנוסף, החבר׳ה ב-HomeAssistant לא פסחו על המכשיר ודאגו ל-Component מתאים שמאפשר שליטה ישירות מהפלטפורמה.
כמעט מושלם
אז הגיע הזמן לדבר עליו, המחיר. המחיר הוא 119$ (כ-430 ש”ח) + 15$ משלוח או משלוח חינם בהזמנה של 3 מכשירים ומעלה החברה לאחרונה התחילה לשווק את המוצר בארץ בצורה מסודרת, נכון להיום תוכלו למצוא אותו ברשת חנויות KSP במחיר של 245 ש״ח.
למרות מחירו המעט גבוה מהמתחרים, הוא היחיד מבין כולם שהייעוד שלו הוא שליטה במזגן, הוא עובד עם כל המזגנים, מגיע עם תוכנה קלה לתפעול ופיצ׳רים שלא קיימים אצל המתחרים, אחריות ותמיכה. אז נכון, בעזרת כלים ופלטפורמות חיצוניות תוכלו לגרום גם למכשירים אחרים וזולים בהרבה לעשות דברים דומים, אבל זה דורש לא מעט התעסקות. אם כל מה שאתם מחפשים הוא מכשיר לחבר ולהפעיל, סנסיבו זה המכשיר בשבילכם.
אהבתם את הפוסט? עקבו אחר עמוד הפייסבוק של הבלוג.