אז אם עוד לא שמעתם על מוצרי ברודלינק (Broadlink), כדאי שתתעדכנו. חברת ברודלינק מייצרת מכשירי בית חכם איכותיים במחירים נמוכים מאד. למכשירים יש שימושים רבים בבית החכם, ואחד הדברים המתבקשים הוא כמובן שליטה קולית. המדריך הבא יסביר כיצד לעשות זאת בכמה צעדים די פשוטים.
אם אתם רוצים לקרוא וללמוד עוד על המכשירים, תוכלו להיכנס לסיקורים שביצעתי כאן בבלוג על סדרת הרכזים ועל השקע החכם.
אז מה תצטרכו?
- עוזרת קולית מבית אמזון / גוגל
- מכשיר ברודלינק RM, לא משנה אם Mini או Pro
- מכשיר שתרצו לשלוט עליו ושלט פיזי IR תואם (או RF אם אתם משתמשים בגרסאת ה Pro)
אציג 3 שיטות שונות לשליטה, אתחיל מהפשוטה ביותר ואתקדם למסובכת יותר:
- שימוש באפליקציית IHC
השיטה הפשוטה ביותר, תומכת גם בגוגל הום וגם באלקסה. לא דורשת שום כלים חוץ ממה שרשום מעלה. יש לקחת בחשבון שבשיטה זו יש לא מעט בעיות ולפעמים מכשירים לא מזוהים באלקסה או בגוגל. - שימוש ב RM Plugin
שיטה מעט יותר מסובכת מהשיטה הראשונה, תומכת באלקסה בלבד. לצורך הנסיון מספיק מכשיר אנדרואיד אך אם תרצו להשתמש בשיטה זו באופן קבוע תאלצו להשתמש במכשיר אנדרואיד שדולק ומחובר לרשת הביתית באופן קבוע. - שימוש בפלטפורמה חיצונית
שיטה זו כבר די מסובכת ורצוי לדעת שתדרש כאן לא מעט עבודה אך זו השיטה שתאפשר לכם את השליטה הרחבה ביותר, בהתאם, התמיכה בעוזרות הקוליות תלויה בפלטפורמה אותה תבחרו, אציג כאן את HomeAssistant שתומכת בכולן.
שימוש באפליקציית IHC
אפליקציית IHC היא בעצם הדור החדש יותר של אפליקציית e-control המוכרת. גם זו בדומה ל e-control תאפשר לכם ליצור ׳שלטים׳ שונים עבור המכשירים שלכם, אך להבדיל מהאפליקציה הישנה, חלק מהשלטים יוכלו באופן אוטומטי להיחשף לעוזרות קוליות וכך תוכלו להפעיל פקודות מהשלטים בעזרת הקול. בתאוריה זה מעולה, אך התמיכה בעוזרות הקוליות די מוגבלת. זאת אומרת שרק שלטים מסוג ״טלויזיה״, ״מנורה״ או שקעים חכמים יוכלו לעבוד עם העוזרת הקולית.
אז איך אפשר להתגבר על זה? אם אתם רוצים למשל להגדיר פקודה קולית להדליק או לכבות את המזגן שלכם, כפי שציינתי, לא תוכלו להגדיר שלט מסוג ׳מזגן׳ ולשלוט עליו באופן ישיר דרך העוזרת הקולית, אלא תצטרכו להגדיר למשל ״מנורה״ וללמד אותה את הפקודות של הדלקה וכיבוי המזגן בתור הפקודות של הדלקת וכיבוי המנורה.
אם החלטתם שהפתרון הזה מספיק טוב עבורכם, נתחיל בהגדרות
- התקינו את אפליקציית IHC מחנות האפליקציות.
- פתחו את האפליקציה והגדירו את מכשיר הברודלינק (תוכלו להיעזר בסקירה).
- לאחר שהמכשיר מופיע לכם במסך הראשי של האפליקציה, בחרו אותו, ובחרו את סוג השלט אותו תרצו ליצור, למשל מנורה.
- במסך הראשון תתבקשו לבחור שם לשלט, השם די חשוב כי מעבר ליכולת למצוא את השלט באפליקציה, תצטרכו להגיד את השם לעוזרת הקולית כדי לשלוט במכשיר. אני למשל נתתי לשלט את השם Smart Byte.
- עם היצירה, האפליקציה תבקש מכם ללמד את השלט החדש כמה כפתורים, הראשון הוא כפתור ההדלקה, המכשיר כבר במצב למידה וכל שעליכם לעשות הוא להפנות את השלט הפיזי אל מכשיר הברודלינק וללחוץ בשלט הפיזי על כפתור ההדלקה, האות יקלט ותועברו לעוד כמה מסכים דומים של לימוד כפתורי עמעום וכפתור כיבוי.
- כעת יש לשייך את השלט שהתווסף כמכשיר בית חכם בעוזרת הקולית:
- אלקסה:
- היכנסו לאפליקציה של אלקסה, בתפריט בחרו Skills וחפשו Broadlink.
- בחרו והפעילו סקיל בשם Broadlink Remote Control.
- יפתח מסך בו תצטרכו לאשר את קישור השירות לחשבון שלכם, שימו לב שאתם משתמשים באותו שם משתמש בו השתמשתם באפליקציית IHC. לאחר מכן אשרו את הקישור.
- כעת בקשו מאלקסה לבצע חיפוש מכשירים חדשים ברשת, אמרו Alexa, Discover devices ולאחר כמה שניות אלקסה תגיד לכם שנמצא מכשיר חדש (אפשר גם ללחוץ על Add device ברשימת המכשירים באפליקציה).
- כנסו לתפריט Smart Home באפליקציה, אמור להופיע לכם מכשיר חדש בשם השלט שהגדרתם.
- כעת אתם יכולים לשלוט במכשיר שלכם דרך אלקסה, נסו להגיד Alexa, Turn on Smart Byte (כמובן במקום Smart Byte אמרו את שם השלט שהגדרתם) והמכשיר ידלק.
- גוגל:
- היכנסו לאפליקציית ה-Home, בתפריט בחרו ב-Home Control.
- לחצו על ה-׳+׳ בצד ימין למטה. במסך שיפתח בחרו Broadlink Smart Home.
- יפתח מסך בו תצטרכו לאשר את קישור השירות לחשבון שלכם. שימו לב שאתם משתמשים באותו שם משתמש בו השתמשתם באפליקציית IHC. לאחר מכן אשרו את הקישור.
- מיד לאחר הקישור תועברו לרשימת המכשירים ותוכלו למצוא את השלט שהגדרתם. אם אתם לא מוצאים את המכשיר, נסו להגיד “OK Google, Sync my lights״.
- כעת הרכיב החדש שיצרנו מוגדר בגוגל. נסו להגיד Ok Google, Turn on Smart Byte והמכשיר ידלק.
- אם תרצו, תוכלו גם להגדיר תסריט (scene). במצב זה, הפעלה של התסריט תבצע מספר פקודות משלט אחד או יותר. למשל תוכלו ליצור תסריט שבו אתם יוצאים מהבית ובפקודה אחת נכבים הטלויזיה, המגבר המזגן והאורות. בכדי ליצור תסריט בחרו באפליקציית ה-IHC באפשרות ה scene בחלקו התחתון של המסך, תנו שם שיהיה לכם נח להגיד. כעת לחצו על כפתור ה-׳+׳ ובחרו את כל הפעולות שתרצו שיקרו בתסריט. שימו לב לסדר הפקודות באפליקציה, זה גם הסדר בו הפקודות יבוצעו בפועל.
הערה, כפי שציינתי מעלה, יש בשיטה זו לא מעט תקלות וחוסר עקביות. אפשר גם לראות את הדירוג של הסקיל/שירות של ברודלינק. לא מעט משתמשים דיווחו כי מכשירי ״טלויזיה״ לא מזוהים בגוגל או ש״נורות״ לא מזוהות באלקסה. אם אתם לא מצליחים, נסו להגדיר תסריט אך גם זה לא מובטח.
שימוש ב RM Plugin
RM Plugin היא בעצם אפליקציית הרחבה לאפליקציית Tasker, שהיא לדעת רבים, האפליקציה הגדולה והטובה ביותר לאוטומציה במכשירי אנדרואיד. האינטרנט מלא במידע עליה כך שאם תרצו תוכלו למצוא את המידע בקלות. לאחר שהתקנתם את Tasker, התקינו את RM Plugin (ישנה גרסאת נסיון בחינם) וודאו שעל אותו המכשיר מותקנת גם אפליקציית e-control. אלקסה צריכה למצוא את המכשירים שהפלאגין יוצר בכל פעם שהם נקראים, לכן מומלץ שמכשיר האנדרואיד עליו רץ הפלאגין יקבל כתובת IP קבועה. אם אתם לא בטוחים איך עושים זאת בראוטר שלכם, חפשו בגוגל את שם הראוטר + המילים static ip.
מספר דגמים חדשים יותר של RM Pro לא נתמכו בפלאגין ורק לאחרונה בגרסה 2.4.2 של הפלאגין התווספה תמיכה בדגמים אלו (גרסאת ה+ וגם RM03), לעומת זאת, יש עדיין מכשירי אלקסה אשר אינם נתמכים. נכון להיום המכשירים שכן נתמכים הם: Echo dot , Show, Look, Tap.
נתחיל בהגדרות
- פתחו את האפליקציית RM Plugin. קודם בדקו כי מכשירי הברודלינק אכן מזוהים על ידי האפליקציה:
לחצו על Device List, אם אתם לא רואים את מכשיר הברודלינק שלכם, וודאו שגם הנייד וגם מכשיר הברודלינק מחוברים לאותה רשת, אפשרות נוספת היא שאתם על גרסה ישנה של הפלאגין והאפשרות האחרונה היא שמכשיר הברודלינק שבידיכם לא נתמך על ידי הפלאגין ואז תאלצו להשתמש באחת מהשיטות האחרות שמפורטות במדריך. - לחיצה בתפריט על Code List תציג לכם את רשימת כל הפקודות שקיימות בכל מכשירי ברודלינק ובכל השלטים שמוגדרים בהם. אם הרשימה ריקה למרות שהגדרתם שלטים, כנסו בתפריט ל General Settings ולחצו על Force import data from eControl.
- כעת תפעילו את ה׳גשר׳ שמבצע את הקישור בין מכשירי הברודלינק לאלקסה. בתפריט הראשי בחרו Alexa Bridge וסמנו את Enable Alexa Bridge. אם אתם כבר מגדירים על מכשיר שיעבוד באופן קבוע, סמנו גם את Autostart on Boot
- הגדרת מכשיר שאלקסה תזהה:
בחרו Alexa Device List ואז על Add Alexa Device בתחתית המסך. כעת יש 2 חלקים שעליכם להגדיר:- הראשון, שם המכשיר כפי שאלקסה תזהה, שימו לב לבחור שם קל לביטוי שכן הוא יאמר בקול.
- השני הוא בחירת הפקודות שישלחו בעת הדלקה וכיבוי של המכשיר ע״י אלקסה. בחרו On Command ותוכלו לבחור האם תרצו להפעיל פקודה בודדת (Single device), רשימת פקודות (בדומה לתסריט שיצרנו ב IHC) או הפעלת Task מאפליקציית Tasker, כאן במדריך נגדיר פקודה בודדת. בחרו Single Device.
- בחלק הראשון בחרו את המכשיר שיבצע את הפקודה, בלחיצה על Selected code תפתח רשימת כל הפקודות המוגדרות במכשירי הברודלינק שלכם ותוכלו לבחור איזו פקודה תשודר בעת ההפעלה (בחרנו On Command, זוכרים?). אם תרצו, יש לכם אפשרות ללמד פקודה חדשה, פשוט לחצו על Learn command ומכשיר הברודלינק שבחרתם ייכנס למצב למידה ויחכה ללחיצה שלכם בשלט הפיזי כדי ליצור פקודה חדשה.
- אשרו את יצירת המכשיר על ידי לחיצה על ה V בצד ימין למעלה ואמרו לאלקסה לחפש מכשירים חדשים ברשת (Alexa, Discover devices), לאחר מספר שניות הסריקה תסתיים ואלקסה תודיע לכם שנמצא מכשיר חדש.
- כעת נסו להפעיל את המכשיר החדש שיצרתם, אמרו לאלקסה Alexa, turn on Smart byte via plugin (השתמשו בשם שהגדרתם כמובן)
הפלאגין תומך בעוד המון אפשרויות, נסו לשחק קצת עם האפשרויות. אתם כמובן גם מוזמנים לכתוב בתגובות דברים מעניינים שאתם עושים עם הפלאגין.
שימוש בפלטפורמה חיצונית
כפי שציינתי, זו השיטה המסובכת ביותר וגם תדרוש יותר כלים וידע, אך היא גם תאפשר לכם שליטה רחבה יותר במוצרי ברודלינק ואינטגרציה שלהם כחלק מאוטומציה ובית חכם. אני בחרתי להשתמש בפלטפורמת HomeAssistant, אותה סיקרתי בעבר כאן בבלוג. את השלבים והכלים הנחוצים להתקנתה תוכלו למצוא בסקירה, אני רק אתן כאן השלמה לחלק של הגדרת מוצרי ברודלינק.
הפלטפורמה מציגה component ייעודי לשימוש ושליטה במוצרי ברודלינק. כפי שניתן לראות, ההתקנה של המכשיר די פשוטה ודורשת רק כמה דברים בסיסיים:
- כתובת ה IP של המכשיר (רצוי שיהיה קבוע)
- כתובת ה MAC של המכשיר
- סוג המכשיר, יש לבחור מבין האפשרויות שקיימות
לאחר שהגדרתם את המכשיר, אתחלו את HomeAssistant וודאו ברשימת היישויות שהמכשיר זוהה בהצלחה.
כעת יש להכניס את הפקודות אותן תרצו לבצע מהפלטפורמה. הפלטפורמה מאפשרת ליצור Switch בו יש צמד פקודות, אחד להדלקה ואחד לכיבוי. יש לתת לפלטפורמה קוד פקודה, אותה תוכלו למצוא באחת מ2 אפשרויות.
הראשונה ומעט מסובכת לטעמי היא לעקוב אחר ההוראות תחת הכותרת “Using e-control remotes״, מה שבעצם יבצע ייצוא את השלטים שכבר הגדרתם באפליקציית e-control ויחשוף את הפקודות כך שתוכלו לשים אותן בפלטפורמה.
האפשרות השנייה והנוחה יותר היא למידה של הפקודות ע״י הפלטפורמה. כדי לעשות זאת, כנסו לאפשרות ה Call service תחת Developer Options (ציור של שלט בצד שמאל למטה), תחת Service בחרו ״switch.broadlink_learn_command״ (יופיע רק אם כבר הגדרתם את מכשיר הברודלינק עם הכתובות הנכונות וביצעתם אתחול ל HomeAssistant). לחצו Call service, תוכלו לראות שמכשיר הברודלינק שלכם כרגע מחכה לאות (מנורה דולקת), לחצו בשלט הפיזי על הפקודה אותה תרצו להפעיל, וחזור למסך הראשי ב HomeAssistant. כעת תוכלו לראות שנוצרה לכם קוביה חדשה עם הפקודה שלימדתם את המכשיר, כל שעליכם לעשות הוא לחזור על הפעולה עבור כל הפקודות שאתם רוצים להשתמש בהן ולהגיד רשימה של סוויצ׳ים.
בסופו של דבר ההגדרות שלכם אמורות להיראות בערך כך:
switch: - platform: broadlink host: 192.168.1.2 mac: 'B4:43:0D:CC:0F:58' timeout: 15 switches: tv_phillips: friendly_name: "Phillips Tv Power" command_on: 'JgAcAB0dH...AAAAAAAAAAAA=' command_off: 'JgAaABweO...AAAAAAAAAAAA='
כאן למשל הוגדר סוויצ׳ שיאפשר לשלוט על הדלקה וכיבוי של טלויזיה, הסוויצ׳ יופיע ב-HomeAssistant כמו כל סוויצ׳ אחר שהוגדר ותוכלו להשתמש בו גם באופן ידני וגם לשלב אותו כחלק מאוטומציה.
כעת עליכם “להחצין” את הסוויצ’ כך שהעוזרת הקולית תכיר אותו ותוכל לשלוט בו. ב-HomeAssistant יש להגדיר כל אחת מהעוזרות הקוליות בצורה שונה.
להגדרת Google Assistant. להגדרת דרך Alexa
אם הגעתם לכאן ואין לכם מכשיר ברודלינק, תוכלו לרכוש את גרסאת המיני כאן או את גרסאת הפרו, כאן, אם אתם לא סגורים על ההבדלים ביניהם, היכנסו לסקירה שכתבתי
אהבתם את הפוסט? עקבו אחר עמוד הפייסבוק של הבלוג.