הפוסט הזה קצת שונה משאר הפוסטים בבלוג. זו לא סקירה או מאמר על מוצר או טכנולוגיה, אלא שיתוף של פרוייקט שעשיתי ואולי אפילו זריקת מוטיבציה אם תרצו.
ממה זה התחיל?
אני משתמש כל בוקר ברכבת. כך יצא. במקום לתפוס שני אוטובוסים לעבודה, אני נוסע בקורקינט לתחנת הרכבת הקרובה, נוסע ברכבת כ-10 דקות ואז ממשיך בנסיעה קצרה עם הקורקינט למשרד. עם הזמן, שמתי לב שאני מבזבז יותר מדי זמן על האפליקציה של הרכבת. לפעמים פותחים ומיד מקבלים שגיאה, לפעמים הנתונים לא נטענים ורק אם ממש רוצים בסוף מקבלים את הלוח זמנים.
אז החלטתי שאפשר קל יותר, אין סיבה שלא אוכל לשאול לפחות אחת מהעוזרות הקוליות מתי הרכבות הבאות לעבודה או בחזרה – ולקבל תשובה פשוטה קלה ומהירה, הרי בדיוק בשביל זה הן שם.
עזרת חבר
לצורך הפיתוח השתמשתי בפלטפורמה של conversation.one אותה הכרתי לפני מספר חודשים באירוע meetup. אפרט מעט על החברה. conversation.one היא חברת סטארטאפ ישראלי שמאפשרת לכל אחד ליצור, ללא קוד, אפליקציה קולית שיכולה לרוץ על מספר פלטפורמות שונות כמו אלקסה, גוגל אסיסטנט, צ׳אט בוט בפייסבוק ועוד. אם אתם מחפשים לבנות משהו מורכב יותר, אפשר להשתמש כמובן בקוד (כפי שעשיתי כאן) ולהטמיע אותו רק פעם אחת לכל הפלטפורמות יחד.
בכל פעם שפניתי אליהם קיבלתי תשובה ותמיכה מהירה, גם אם זה דרש מהם קצת עבודה. חוץ מזה, זה פשוט כלי נהדר שלדעתי כמעט כל אחד שמתעניין בנושא או חושב לפתח אפליקציה קולית יכול למצוא לו שימוש.
צעד אחרי צעד
בשלב הראשון, כתבתי אפליקציה קולית פשוטה. לקחתי את לוח הזמנים מתחנת ״הבית״ שלי אל תחנת ״העבודה״, הכנסתי את השעות לטבלה ובעזרת קוד פשוט וקצר בכל פעם ששאלתי את העוזרת הקולית מתי הרכבת הבאה, הקוד בדק מה השעה ומחזיק את שעת הרכבת הבאה מהטבלה, ממש פשוט.
אחרי שבועיים של שימוש יום יומי הבנתי שזה כל כך נח שאין סיבה שזה לא יהיה זמין לכולם. עשיתי מעט מחקר ואחרי שבועיים נוספים של קידוד כבר הייתה לי אפליקציה קולית בשם Train Finder או בעברית – רכבת קולית שניתן להשתמש בה כדי לקבל את זמני הרכבת. יאיי.
למרות זאת, האפליקציה הייתה בשלבי בטא, נעזרתי בקהילה הנהדרת של ״עוזרות אישיות״ כדי לקבל פידבק ראשוני ממשתמשים, זה מאד עזר להבין מה נכון, מה לא ומה חסר.
בשבוע האחרון האפליקציה הוצגה בתוכנית NEXTER במאקו וגם עלתה כתבה לאתר. הכתבה בטלויזיה:
כמו שאתם שומעים, לאור חוסר התמיכה בעברית בעוזרות הקוליות, השימוש באפליקציה עדיין לא טבעי וזורם, אבל מתרגלים בקלות.
אם אתם רוצים להשתמש בסקיל/אקשן, זה די פשוט. בגוגל, פשוט תגידו “OK Google, Open Train Finder”. אם תרצו עזרה או מידע נוסף לגבי האפשרויות שהאקשן מציע, תוכלו למצוא אותן בעמוד האקשן. אם אתם משתמשים באלקסה, תאלצו לאפשר את הסקיל לפני שתוכלו להשתמש בו, אח״כ, בדומה לגוגל תוכלו לפתוח אותו – “Alexa, Open Train Finder״. לעמוד הסקיל באמזון.
אני מקווה בשבועות הקרובים להוסיף גם תמיכה לאפליקציות הצ׳אט השונות כמו טלגרם, סלאק, פייסבוק מסנג׳ר ואולי פלטפורמות נוספות.
עכשיו תורכם
העוזרות והאפליקציות הקוליות עדיין בתחילת דרכן וזה לפני שדיברנו על האפליקציות הקוליות לשירותים ישראלים. יש עוד מליוני אפליקציות שלא נכתבו ורק מחכות שמישהו ירים את הכפפה. האפשרויות שהעוזרות הקוליות פותחות בפנינו הן אין סופיות וחוץ מהנאה, אפשר ממש לתרום כאן לקהל משתמשים רחב וכמובן, גם לעצמכם.
יש לכם רעיון? חושבים שיש לכם כיוון למשהו שאחרים יהנו וירצו להשתמש בו? לכו על זה. אל תפחדו מבעיות טכניות או מחוסר ידע. יש המון מידע זמין ואני אשמח כמובן לעזור ולתת יד.
אהבתם את הפוסט? עקבו אחר עמוד הפייסבוק של הבלוג.