fbpx
לחץ ״אנטר״ כדי לדלג על התוכן

סקירה: Sonoff – להפוך כל מוצר חשמלי לחכם

לכל אחד יש דרישה והגדרה שונה לבית חכם. לצערנו, לא לכל מוצר חשמלי יש גרסה חכמה או שהגרסה החכמה יקרה מאד ולא כלכלית. אז למה לא להפוך את המוצרים הקיימים, לחכמים? 

סונוף למעשה אינה החברה אלא קו מוצרי בית חכם שמיוצרים על ידי חברה סינית בשם Itead. אמנם סונוף זו הסדרה המוכרת ביותר של החברה אך יש לה גם סדרות נוספות לחובבי רובוטיקה, פיתוח ארדאינו ועוד. אם תהיתם איך מבטאים את זה, אז תתפלאו לשמוע שזה לא סונוף, אלא sOnOff, ה-S, מייצגת את המילה Smart. עם זאת, אמשיך לקרוא לזה סונוף

מה אפשר לעשות עם זה?

מגוון המוצרים של החברה רחב ביותר. החל מהבסיסיים, נורה חכמה, מתג חכם ושקע חכם אבל הדברים הבאמת מעניינים הם המפסקים. כמה מפסקים? מעל 20 דגמים שונים. ההבדל ביניהם הוא החומרה. יש מפסק למתח נמוך (5V), מתח גבוה (220V), הספק נמוך, הספק גבוה (עד 16A), עמידות למים, מפסק עם חיישן טמפרטורה, מפסק עם מד זרם, 4 ערוצים, שליטה במאוורר ועוד. בסופו של דבר, כולם יאפשרו לכם לעשות את אותה פעולה לסגור מעגל מהנייד, או במילים אחרות, להפעיל מוצר חשמלי ״טיפש״, בצורה חכמה.

מה אפשר לעשות עם המפסקים? כמעט הכל. הנה כמה דוגמאות: שליטה במערכת השקייה, הדלקת אור באקווריום, חימום מכונת קפה, שליטה במנורות שולחן או קריאה, בדיקת צריכת אנרגיה ואפילו נתקלתי במישהו שהפך את המפזר ריח שלו לחכם. עם קצת יותר ידע תוכלו גם לחבר מפסק לשליטה בדוד, בתאורה בבית, ועוד. אם אתם חושבים שאין לכם מה לעשות עם אחד כזה, תחשבו שוב.

פלוס ומינוס

חיבור המפסק לא מאד מסובך, בייחוד לא במפסקים הבסיסיים. עם זאת, זה לא מתאים לכולם. יש צורך לדעת כמה דברים בסיסים בחשמל וכמובן שגם קצת יכולת טכנית. בגדול קו המתח והאפס מחוברים למפסק בשני צידיו, אחד לכניסה ואחד ליציאה. כאן תוכלו למצוא סרטון הדגמה קצר של חיבור נורה. חיפוש ברשת יניב לכם תוצאות רבות נוספות.

המפסק הבסיסי, חיבור פשוט

חשוב מאד להבין את מגבלות המפסק שאתם מחברים ודרישות המוצר שעליו תשלטו. בייחוד אם אתם מחברים מוצר שעובד במתח או הספק גבוה. אזכיר שעבודות תשתית חשמל חייבות ע״פ חוק להתבצע על ידי חשמלאי מוסמך בלבד. 

איך מפעילים?

כל המפסקים נשלטים על ידי אפליקציית EWeLink של החברה. האפליקציה זמינה למכשירי אייפון ואנדרואיד. ככל הנראה זו לא האפליקציה הנוחה ביותר שתפגשו, אך היא עושה את העבודה והיא כל הזמן מתעדכנת. דרך האפליקציה תוכלו כמובן לשלוט בכל המפסקים שברשותכם, לצפות בנתוני החיישנים (אם קיימים), להגדיר אוטומטציה בהתאם לחיישנים (ראו סרטון) ולקבוע תזמונים עתידיים להדלקה או כיבוי של המפסקים. כל המפסקים עובדים על WiFi, חלק מהמפסקים ניתנים לשליטה גם על ידי אות RF. 

הדגמה לשליטה אוטומטית במפסק סונוף TH16 על ידי הגדרת סף טמפרטורה

שלל מוצרי החברה יודעים לעבוד באופן נפלא עם העוזרות הקוליות של גוגל ואמזון. מה שכבר יאפשר לכם להשתמש בשירות ה-Routines כדי ליצור אוטומציה. כרגע אין תמיכה להום קיט של אפל. בנוסף, המוצרים עובדים עם IFTTT באופן נהדר ותוכלו ליצור שלל מתכונים לשליטה אוטומטית וחכמה.

התממשקות מבחוץ

אין API רשמי, למרות זאת, ישנה קומפוננטה (די חדשה) לשליטה ב-HomeAssistant. אם בכל זאת תרצו שליטה רחבה יותר או להסיר את התלות בשירותי הענן של החברה, תשמחו לשמוע שקיימת קהילת קוד פתוח מאד גדולה שמתחזקת קושחה נהדרת ודי פשוטה לצריבה על המפסקים. אתם מוזמנים לחפש בגוגל את צמד המילים ״sonoff tasmota״. גם בקבוצת הפייסבוק ״בית חכם D.I.Y Home Automation״ ישמחו לעזור.

תעשה לי חשבון

או! זה החלק הכי כיפי בפוסט. המפסקים נמכרים בעלות של דולרים בודדים ואפשר לרכוש אותם ישירות דרך אתר החברה או באלי-אקספרס. המפסק הבסיסי למשל עולה 4.85$, קופסה אטומה בתקן IP66 תעלה לכם עוד 3.90$ בלבד. מפסקים עם חיישני טמפרטורה ולחות יעלו 7.50$ עד 8.50$. עבור משלוח דרך האתר הרשמי תצטרכו להוסיף כמה דולרים.

אהבתם את הפוסט? עקבו אחר עמוד הפייסבוק של הבלוג.