כמה פעמים נכנסתם למיטה וגיליתם ששכחתם את האור במטבח דולק? או שבדיוק אחרי שנזרקתם על הספה לראות תוכנית אחרי יום מפרך האור בסלון השתקף חזרה ממסך הטלויזיה. נורות חכמות הן אולי אחד המוצרים הבסיסים בבית חכם ואין ספק שהרבה יותר כיף איתן מבלעדיהן.
Yeelight הינה חברה סינית ש-Xiaomi משקיעה בה כחלק ממערכת הבית החכם שלה (Smart home echo system) הנקרא ״MIJIA״. Mijia הוא סימון המתאר מוצר שיודע לעבוד עם כל מוצר אחר במערכת הבית החכם של שיאומי. לחברה יש מגוון רחב של מוצרי תאורה חכמה לבית. ביניהם תוכלו למצוא מנורות שולחן, מנורות תקרה ונורות שונות. למשל נורות שנדלקות ע״י זיהוי תנועה, רצועות לדים צבעוניות ואפילו מנורה שתדמה נר, והכל במחירים די נוחים כך שאפשר להתנסות בלי לפחד.
הנורות מגיעות ב 2 דגמים, הראשון תומך באור לבן בלבד והשני בקשת צבעים רחבה שתוכלו לבחור ממנה את הצבע בו תרצו להאיר.
מידות | 55x120 מ״מ |
עוצמת הארה | 600lm |
פרוטוקול תקשורת | Wi-Fi IEEE 802.11 b/g/n 2.4GHz |
טמפרטורת צבע | 2700K |
CRI | 83 |
הספק | 8W |
חיבור | E27 |
מתח עבודה | 100 - 240V, 50/60HZ, 0.5A |
אורך חיים | 25000 שעות |
פלטפורמות נתמכות | Android 4.4 and above IOS 8.0 and above |
תהליך ההתקנה
כפי שרשום בטבלה, הנורות עובדות על WiFi, מה שאומר שאין צורך ברכז כלשהו מלבד הראוטר בשביל לגרום להן לעבוד אצלכם, כל שעליכם לעשות הוא להבריג אותן לבית המנורה. על מנת להגדיר את הנורות, הורידו את אחת מ-2 האפלקציות התומכות, אפליקציית Yeelight או MiHome. אפליקציית ה-MiHome מבית שיאומי תאפשר לכם למעשה לשלוט בכל המכשירים החכמים בביתכם השייכים לסדרת ה-Mijia ולא רק בנורות.
אסביר כאן לפי אפליקציית Yeelight אך ההגדרות דומות מאד ודי פשוטות. כאשר תפתחו את האפליקציה תצטרכו לבחור שרת. הנורות יכולות לעבוד גם על שרת סין וגם על שרת סינגפור, אך אם תרצו בהמשך לשלוט בהן דרך עוזרת קולית, תהיו חייבים שהנורות יוגדרו על שרת סינגפור. לאחר בחירת השרת, לחצו על כפתור ה-״+״ בצד ימין למעלה ואז LED bulb (לבן או צבעוני לפי מה שרכשתם) כעת ישנה תמונה המבקשת מכם לוודא שהנורה מחוברת ודולקת. לאחר שהדלקתם את מתג החשמל והנורה נדלקה, לחצו Next, האפליקציה תבצע חיפוש ולאחריו היא תציג רשימה של הנורות שהיא מצאה. אם הנורה דולקת אך לא הופיעה בחיפוש, בצעו לה אתחול ע״י כיבוי והדלקה של המתג כ 5 פעמים. בפעם החמישית, הנורה תהבהב וכך תדעו שהאתחול התבצע. פתחו את האפליקציה וחפשו שוב את הנורה.
שימוש ואפליקציה
לאחר שהגדרתם את הנורה, היא תופיע ברשימת המכשירים (devices) באפליקציה. ליד שם הנורה תמצאו כפתור הדלקה וכיבוי. לחיצה על הנורה תפתח לכם מסך עם אפשרויות מוכנות להדלקת הנורה (presets) כמו ״זריחה״, ״שקיעה״, עמעום 50% ועוד. מתחת לאפשרויות המוכנות תוכלו למצוא גם כפתור החלקה לקביעת אחוז תאורה שונה מההגדרות המוכנות.
במסך הנורה, בצד ימין למעלה יש את כפתור ההגדרות שם תוכלו לקבוע את שם הנורה וליצור קיצור דרך לנורה בעמוד הבית של הנייד שלכם, מה שיכול להיות מאד נח לחלק מהמשתמשים. אם בעמוד הנורה תלחצו על החץ שמצביע כלפי מעלה יפתח תפריט ובו כמה אפשרויות נוספות, אחת מהם היא קביעת תזמונים מוגדרים מראש, קביעת טיימר, קביעת מצב ברירת מחדל עבור הנורה ועוד.
בעמוד הראשי של האפליקציה תוכלו למצוא 2 כפתורים נוספים. הראשון, סצנות, שם תוכלו ליצור לעצמכם ״מצב מוגדר מראש״ משלכם ויכול לכלול מספר נורות, את עוצמת ההארה, צבע ההארה (במידה והנורה צבעונית) ולתת לסצנה שם ואייקון לזיהוי. הכפתור השני הוא ״חדרים״ ויאפשר לכם להכניס כמה נורות לתוך חדר כך שתוכלו לשלוט עליהן ביחד, כלומר להדליק או לכבות חדר שלם.
נקודות לשיפור
הנקודה הראשונה היא קצת לא פיירית, היא נכונה כלפי כל הנורות החכמות, והיא אומרת שהנורה תמיד חייבת לקבל מתח כדי שתוכלו לתפעל אותה מרחוק. כמובן שזה נשמע הגיוני, אבל זה בעצם אומר שאם כיביתם את הנורה באמצעות המפסק בקיר, לא תוכלו להדליק אותה מרחוק עד שתדליקו אותה קודם דרך המתג. אחד הפתרונות האפשריים הוא מתג ״מדבקה״ שעובד באחד מהפרוטוקולים האלחוטים ורק אומר למנורה להיכבות מבלי להיות מחובר ישירות לזרם החשמל. פתרון אפשרי נוסף הוא מתג חכם במקום (או בנוסף למנורה החכמה) שהוא כן מחובר לזרם החשמל אך ניתן לשליטה מרחוק ובכך בעצם להדליק ולכבות את הנורות בבית. אך יש לכך דרישות אחרות, לפעמים יש צורך בקו 0 שלא קיים ולפעמים פשוט לא רוצים לשנות שום דבר פיזי בבית, למשל אם אתם גרים בדירה שכורה. מומלץ להיכנס ולקרוא את הפוסט המקושר.
בנורות אלה מצאתי שלפעמים לאחר כיבוי המתג והדלקתו בזמן מאוחר יותר, הנורה לפעמים מאבדת סנכרון ויש לבצע אתחול והתקנה מחדש לנורה, כמו שעשיתם וראיתם, התהליך די קצר, אך עדיין מעצבן. בנוסף, יש הרגשה שמשהו בקליטת הלחיצות באפליקציה לא עובד כ״כ טוב, למשל, צריך ללחוץ בצורה מאד מדוייקת על כפתור הכיבוי/הדלקה במסך הראשי של האפליקציה כדי שהאפליקציה תזהה את הלחיצה.
עוזרות חכמות
במרץ האחרון Yeelight הוציאו Skill מתאים לאלקסה ובהמשך התווספה תמיכה גם בגוגל אסיסטנט/הום. חיבור הנורות מאד פשוט, באלקסה כמו תמיד יש לאפשר את ה-Skill טרם ההתחברות ובגוגל פשוט להיכנס למסך ה-Devices ושם הן יופיעו. שימו לב לבחור לנורות שמות קצרים שקל להגות כדי שיהיה קל לשלוט בהן. יש אפשרות לשלוט בכיבוי והדלקה וגם בעמעום. תוכלו להגיד למשל Dim kitchen light to 10 percent, והנורה תדלק על 10% מעוצמתה.
אוטומציה
אחד הדברים שאהבתי בנורות הוא שיש להן API וכל מפתח או מי שמשתמש בפלטפורמה לבית חכם יכול לכתוב תוכנית שתוכל להתממשק עם הנורות ולהפעיל אותן. למשתמש הפשוט זה אומנם לא עוזר, אבל אם תרצו למשל לחבר אותם לפלטפורמת בית חכם כמו למשל HomeAssistant הכל יהיה פשוט וקל. (שימו לב שאם תרצו לעשות זאת, תצטרכו להיכנס אל הנורה באפליקציה ולהפעיל את אפשרות ה LAN Control מהתפריט התחתון).
Yeelight הגדילו והוסיפו תמיכה ב-IFTTT בה תוכלו להשתמש כדי לשלוט בנורות שלכם לפי תנאים ומצבים שונים. כמות האפשרויות היא עצומה ומאפשרת לכם מגוון מאד רחב של שימושים, הדוגמא הבסיסית ביותר היא כיבוי האור כאשר אתם יוצאים מהבית או הדלקתו כאשר אתם נכנסים.
מתחרים
אחת המתחרות הגדולות היא פיליפס שהוציאה את סט התאורה הרחב בשם Philips Hue Light. נורות אלה אינן עובדות על WiFi אלא על פרוטוקול Zigbee (קראו עוד על הפרוטוקולים השונים בבית חכם) ולרוב מחירן גבוה משמעותית. חברת Lifx גם היא מייצרת נורות חכמות שעובדות על פרוטוקול WiFi. עוצמת ההארה שלהן יחסית חזקה (800Lm) אך גם מחירן די גבוהה (סביבות ה 30 אירו לנורה). מתחרה נוספת היא שיאומי עצמה שהוציאה בשיתוף פעולה עם פיליפס נורות חכמות, נורות אלו בעלות עוצמת הארה נמוכה יותר (450Lm) אך אפשר לקבוע את טמפרטורת הצבע. מחירן דומה לנורות ה-Yeelight וגם הן עובדות על פרוטוקול WiFi. חוץ מהאפשרויות האלה ישנן המון נורות חכמות בשלל פרוטוקולים ותכונות שונות. רוב המחירים די זולים ואפשר להזמין נורה ולנסות לשחק איתה לפני שמזמינים סט שלם.
זמינות ומחירים
אחד היתרונות הגדולים של הנורות הוא המחיר הנמוך. הנורות נמכרות בשלל החנויות האינטרנטיות, כמו מאלי אקספרס, גירבסט ואמזון במחירים שנעים בין 10-20$ (שימו לב כי באמזון ארה״ב הנורות מותאמות למתח המקומי וייתכן שלא יעבדו או ייהרסו כאשר יחוברו למתח של 220v כמו בארץ).
סיכום
בסה״כ אני מאד נהנה מהנורות, יש המון אפשרויות ואפשרות העמעום מאד נחמדה ונוחה בבית. יכול להיות שאם תשתמשו בנורות כנורות לסלון או לחדר גדול עוצמת התאורה לא תספיק לכם ולכן בידקו זאת מראש (נסו להשוות לנורות הנוכחיות שלכם). ההתממששקות עם העוזרות הקוליות עושה את החיים קלים ומאד נח וקל לשלוט באורות באמצעות הקול או הנייד כך שכבר ממש אין צורך להשתמש במפסק על הקיר אך זה כמובן נכון לכל נורה חכמה.
עדכון: ישנה גרסה חדשה לנורות. לחצו כאן כדי לצפות בפוסט המתאר את ההבדלים בין הדגמים.
לינקים לרכישה
Yeelight white bulb – המחירים נעים בין 10-15$
Yeelight color bulb – המחירים נעים בין 12-18$
מגוון מוצרי Yeelight